Skip to content Skip to footer
80808080
Start in
what we offer

Explore Services

View Obituaries

Sed do eiusm od tempor

Кремация

Траурна агенция Анастаси извършва цялостна организация на кремация
Read more

Honoring Life

Sed do eiusm od tempor
Read more

Можем да Ви помогнем в този опечален момент!
Можем ли и по какъв начин да научим полезни факти за погребалните агенции? Точно такъв въпрос решихме да ви зададем в настоящата статия. Без съмнение темата е болезнена и особено неприятна, но все пак тя е задължителна, защото просто такъв е животът.
Само при споменаването на погребална агенция в съзнанието на много от нас изникват неприятни спомени и това е непълно нормално, когато любим човек почине. Но е неизбежно да установим контакт точно с такава агенция, за да бъде организирано погребението.
А това най-общо казано означава, че трябва да изберем траурни услуги. Но не бива в никакъв случай да се заблуждавате и да смятате, че това е лесна задача, която не изисква особено много големи усилия. Това съвсем не е вярно, защото тези моменти са невероятно трудни и правенето на правилни избори не е лесна задача.
Но трябва да всяка цена да имате предвид, че можете да посетите уебсайта на погребалната агенция, която сте избрали. Точно така, сайтът на агенцията ще ви бъде от доста голяма помощ, защото без дори да излизате от дома си, ще се запознаете с всичко, което е необходимо да знаете за траурните услуги.
Именно по този начин ще добиете максимално ясна представа за различните видове услуги, както и в какво точно се изразяват те. Освен това ще имате възможността да се запознаете и с цените на всички тези траурни услуги, за да можете да си направите сами сметката. Няма как да не споменем и фактът, че на уебсайта на погребалната агенция ще намерите и контактите на самата фирма. Благодарение на тези контакти, ще можете да се свържете с екипа на агенцията, за да можете в детайли да обсъдите всички подробности. Всичко е от огромна помощ на всички ни, защото спестява доста време и усилия в трудните моменти

Траурните услуги са неприятна, но наложителна тема. Това е пределно ясно на всеки един от нас, защото просто това е част от живота. А именно траурните услугиса това, което ни е необходимо, за да организираме погребението на някой наш близък човек.
Без съмнение тези услуги се предлагат на много места, но трудният момент настъпва тогава, когато трябва да вземеш решение за тях и да избереш. Наличието на множество погребални агенции със сигурност не прави изборът ни по-лесен, имайки предвид колко тежки са подобни моменти.
Но все пак можем да се възползваме от едно улеснение, което макар и на пръв поглед да ви се струва малко, със сигурност е невероятно полезно. Става дума за това, че погребалните агенции от www.anastasi-funeral.com предлагат на своите клиенти уебсайт с изчерпателна информация за услугите, които предлагат.
Да, разбрахте ни съвсем правилно – на сайта на агенцията ще намерите всичко онова, което искате да знаете, за траурните услуги. А ви уверяваме, че информацията не е никак малко. Ето защо благодарение на уебсайта, можете спокойно да придобиете представа за този вид услуги, като няма как да пренебрегнем факта, че всичко това можете да направите само с помощта на компютър с достъп до интернет.
Разнообразието траурни услуги определено прави изборът ни доста труден, но именно заради това на уебсайта ще намерите и контактите на погребалната агенция. Те ще ви бъдат необходими, за да установите контакт с екипа на самата агенция, за да можете заедно с тях да обсъдите всеки един детайл, който е свързан с погребението.
Разбира се, задължително е да споменем също така, че разглеждайки сайта на траурната агенция, ще можете да се запознаете и с цените на всяка една от предлаганите от нея услуги, което също е от голяма полза.

СЪВЕТ КЪМ ВАС:
Търсете съдействие единствено и само от квалифицирани и легализирани погребални агенции,които са оказани в списъка на ОП Гробищни паркове! Не се доверявайте на случайни прихващачи, на които липсва професионален опит.
Всяка траурна агенция определя цените си спрямо предлаганите услуги.Погребална агенция Анастаси се стреми да поддържа изключително ниски цени, съобразени с тежката икономическа обстановка в България. За повече информация за цените на погребенията вижте в сайта ни. Изборът на агенция е важен, защото първоначално обявените Ви ниски суми за траурни услуги се увеличат многократно. Агенцията поддържа едни от най-ниските реални заявени преди ритуала и непроменящи се след ритуала цени за траурни услуги.
***
Следващото важно дело, което е необходимо да бъде извършено от близките на покойника е да се определи коя погребална служба ще се занимава с организацията на погребението. Ако починалият е бил вярващ, следва да се организира погребение според църковните обреди.
***
Какво да правим в първите минути след смъртта
Понякога се говори, че многобройните задължения, които трябва да се изпълнят, когато почине член от семейството са специално измислени за да разсеят човека в неговата скръб. Може би това наистина е така, защото след смъртта на член от семейството, неговите роднини и приятели са обременени с грижи по организацията на поклонението. ”СЪОБЩЕНИЕ ЗА СМЪРТ” е медицинско заключение, а не е СМЪРТЕН АКТ. Съобщението за смърт се попълва и издава от лекар, присъстващ при установяване причините за смърт. Тези действия са необходими да се направят при първа възможност, защото без съобщение за смърт не могат да бъдат предприети никакви следващи стъпки. Възоснова на съобщение за смърт и личната карта на покойния в рамките на 48 часа трябва да се извади препис-извлечение от акт за смърт.
***
Погребален ритуал
ПОГРЕБАЛНИЯТ СЛУЖИТЕЛ на агенцията може да Ви помогне във вашия избор. Веднага след като се съобщи на погребалната агенция за печалния случай, неин сътрудник се отправя към болницата или дома на близките на покойния, след което тялото се репатрира в хладилната камера на погребалната агенция. Един от роднините, представляващ интересите на семейството обсъжда с Погребалния агент приготовленията, които искат да се направят по отношение на церемонията, погребението или кремацията. Предстои да се реши какъв ковчег да се поръча, какви цветя да се аранжират, къде да се състои церемонията в коя църква или гробищен парк да се назначи ден и час. Ако прощаването с покойния ще бъде в църква, е необходимо да се свържете със свещеника, за да се знае по кое време може да се назначи церемония. Погребалните служители са почтенни и уважавани хора, но не бива да се забравя, че и сред тях може да се срещнат такива, които си играят с чувствата на опечаленото семейство, опитвайки се да измъкнат от тях повече пари. Например: те предлагат да се купи най- скъпия ковчег, да се наемат повече и по- скъпи атрибути и услуги от необходимото и т. н. За това е по- добре преговорите с погребалния сътрудник да бъдат проведени от член на семейството, чийто решения не зависят от емоциите и така да не се допусне превишаване на финансовите възможности на семейството.Всеки човек през живота си трябва да спомене как желае да бъде погребан (в земята или кремиран) . За много хора това е трудно и далечно, но оставяйки инструкции как да се организира погребението му, човек може значително да облекчи близките си след своята смърт. В тези инструкции може да бъде указано къде той желае да бъде погребано тялото или праха му, как да се проведе погребалната церемония, какви стихове и текстове иска да звучат в заупокойната молитва и т. н. Ако тези пожелания са известни на близки и роднини за тях би било по- лесно да вземат решения.След опелото (ритуала) е хубаво да се направи водосвет в дома, където е починал покойния (ако се е случило в болница не е задължително ).Водосветът се извършва от свещеника провел опелото или от друг по Ваш избор.Всички тези атрибути могат да бъдат доставени от свещеника съгласно вашата уговорка.

***

Уведомяване на близки и приятели

***
Облекло на покойника
Някой от роднините или приятелите,който е познавал добре навиците на покойника, неговият вкус и маниери, трябва да предаде на Погребалния агент облеклото с което е нужно да бъде облечен покойника. Цветът трябва да е тъмен, а не ярък, може да съответства на тоалета, с който покойния е посещавал църква. Малките момиченца обикновено се погребват в бяло, по-големите деца – в тези дрехи, с които са ходели. Мъжете се погребват с този костюм, с който са ходели в църква, като правило е да се избира тъмен цвят. Брачните халки обикновено се оставят, всички други украшения се свалят. Ние от траурна агенция “Анастаси” ще ви помогнем да вземете правилното решение в този труден за вас момент.
***
Обява във вестника и некролози
Съществуват два типа обяви: платени- публикации и некролози, за които може да се договорите с Погребалния агент. В първия случай, член на семейството или близък приятел на покойника трябва да обсъди обявата с погребалния агент. Така например, обръщения от вида: “Предана сестра” или “Любим брат” могат да не се харесат от членове на семейството и да се наложи промяна на текста. В обявата е прието да се указва датата на смърт, имената на близки родственици, мястото и часът за провеждане на поклонението. Понякога в обявата преди името на покойника се прилага думата “внезапно”, за да се подчертае, че преди смъртта си човек не е боледувал,а е загинал при нещастен случай. В обявата за смъртта на жена винаги се указва моминската фамилия. Обичайно е възрастта на покойника да не се назовава, освен ако не е починал много млад или такова упоменаване е необходимо, за да не се обърка с някой фамилник. В някои случаи обявата гласи: “Поклонението ще се състои в тесен кръг от роднини и приятели” и не се споменава нито времето, нито мястото на погребението. Близките приятели тогава се осведомяват помежду си. Погребална агенция „Анастаси” Ще ви помогне в този момент, достойно да изпратите ваш близък човек, поел към последния си земен път. Ние от ” Анастаси ” държим на предлаганите качествени услуги , високия професионализъм на нашите служители и коректното обслужване на клиентите ни, съчетано с техните изисквания и предпочитания. Извършваме цялостна организация на ПОГРЕБЕНИЯ, КРЕМАЦИИ и ПАНИХИДИ, разполагаме със специализиран транспорт за страната и чужбина,разполагаме с разнообразие от траурни стоки.

Каменоделски услуги – при нас можете да поръчате надгробен паметник или урнова плоча, както по каталог, така и по ваш идеен проект с включен монтаж.
***
ВАЖНО:
Не забравяйте, че вашият личен лекар не е погребален агент и няма такива правомощия. Колкото и любезно да Ви уговаря да се обърнете към предлаганата от него фирма, знайте че тогава цената на услугата ще нарасне с 40 %. Не позволявайте да Ви манипулират. Вие плащате!
***
Защо да изберете погребална агенция?
Когато настъпи мигът на вечна раздяла с наш близък човек, ние никога не сме подготвени за това, ето защо в този тежък момент се нуждаем от някой, който да ни помогне и да бъде до нас. Анастаси разполага с добре обучени и високо квалифицирани погребални агенти, които ще ви съдействат за всичко от което имате нужда, уреждане и набавяне на необходимите документи и обслужване на опечалените. Дори и след като отмине траурната церемония, ние не спираме да се грижим за вас. Погребална агенция Анастаси има грижата да напомня на своите клиенти за предстоящите панихиди за 3, 6 и 9 месеца и годишнини.
***
Каква е разликата между погребение и кремация?
При погребение покойникът се полага в ковчег, който се погребва в определения за това гроб. При кремация тленните останки се изгарят, като прахът се събира в урна. Урната може да бъде положена в гроб, в урнова клетка / ниша / или да се прибере в дома.
***
Къде може да се извърши погребение в София?
Погребения в София се извършват във всички гробищни паркове, но само при наличието на стар семеен гроб, ако нямате такъв, покойникът се полага в гробищен парк „Банкя – м.Полето“. Нови гробни места има в гробищен парк „Банкя – м.Полето“.
***
Колко струва кремация в София?
Както вече споменахме по-горе, цените при различните траурни агенции са различни. Траурна агенция “Анастаси” успява да поддържа изключително ниски цени за кремация, стараейки се да предложи колкото се може по-добри и качествени услуги на клиентите си.
***
Може ли да се погребе урна в гроб?
Да! Всъщност това е един от най-често извършваните ритуали. Когато се навършват 40 дни от смъртта на покойника, урната се погребва в стар семеен гроб. Именно тук бихме искали да вмъкнем, че човечността, състраданието и професионалната етика са приоритет за нас.Защо не трябва да прибързваме в избора си на погребална фирма и на кого се доверяваме в най-съкрушителния и скръбен момент от живота ни? Нима нямаме право на избор? Не е ли по-добре да съберем информация за това какво ни предстои и на кого бихме поверили отговорната задача, да организира траурната церемония?
***

 

0 +
Funeral Homes
0
Funeral Services